create a website

Case Study:
Every Mistake You Can Make

Desilva Designs hitintills viktigaste projektInledning

Desilva Design anlitades i Augusti 2018 för att skapa en hemsida åt "Every Mistake You Can Make", en ny webbserie skapad av Joseph "Joe" Truax för att informera om och förebygga drogmissbruk genom att berätta om sin livshistoria som drogmissbrukare och om de misstag han begick.


Augusti 2018: Första kontakten

I mitten av Augusti skrev Joseph "Joe" Truax på sociala nyhetssidan Reddit om en ny webbserie han höll på att utveckla. Genom att berätta om sitt liv som drogmissbrukare skulle han förhindra att barn skulle göra samma misstag som han gjorde.
Då Desilva Design gärna samarbetar med välgörande ändamål erbjöd sig Desilva Designs ägare Caen De Silva att göra en hemsida helt utan kostnad för projektet.
Efter ett möte med Joe diskuterades det var han ville ha på hemsidan och Caen kom med förslag. Baserat på underlaget från mötet påbörjades skissarbetet samma dag


Augusti 2018: Första konceptet

Redan dagen efter mötet fick kunden ta del av den första skissen. Joe fick ge feedback och tack vare gårdagens möte blev skissen helt enligt vår gemensamma vision-
Redan samma dag påbörjades arbetet med själva hemsidan


September 2018 - Februari 2019: Många utvecklingar

I September 2018 blev första versionen av hemsidan klar, men då serien utvecklades löpande och genomgick konstanta ändringar lades arbetet på is under vintern för att sedan återupptas i början av året. Under månaderna som hade gått blev serien upplockad av en ny streamingtjänst vilket gjorde att hemsidan behövde omarbetas. När den första trailern blev klar kunde hemsidan äntligen lanseras i Februari.


Mars 2019 - idag: Fortsatt samarbete

I skrivande stund (mitten av April) pågår manusarbetet för fullt. Hemsidan är uppe och hanteras av Desilva Design som även justerar hemsidan efter hand.


Kommentarer:

FACEBOOK COMMENTS WILL BE SHOWN ONLY WHEN YOUR SITE IS ONLINE

Källor:

- Bild: EveryMistake, Internt Presspaket